Zelf een compostbak maken

Voor iedere tuin is compost goed! Wist je dat je dit zelf kunt maken met een compostbak? Hoe dat in zijn werk gaat leggen wij je graag uit. Wij van Compostbakken.nl zijn namelijk de specialist op dit gebied.

Wat heb je nodig voor je eigen compostbak?

Als je een eigen compostbak wilt maken, dan heb je verteerbaar tuin- en keukenafval nodig en dat gooi je dan op een hoop. Dit is niet iets wat je in één keer doet, maar het is een proces waar je je mee bezig houdt. Soms heb je binnen twee maanden al compost, soms duurt het wat langer (tot negen maanden).

Compost opslaan

Er zijn verschillende manieren waar je je compost op kunt slaan. Sommige mensen maken een losse composthoop van ongeveer 1,5 meter of 2 meter breed. Maar nog beter is het om een compostbak te maken, daarvoor heb je vaak gaas of wat hout nodig en een paar palen.

Als je voorkeur bij het maken van een compostbak uit gaat naar hout, dan is het belangrijk dat je zorgt dat er voldoende ruimte is tussen de planken. Het doel daarvan is dat er genoeg lucht doorheen moet kunnen.

Meerdere compostbakken

Een andere optie die je hebt is twee compostbakken naast elkaar maken. Waarom vraag je je misschien af, dit is ideaal als je compost om wilt zetten. Maar wat houdt dat precies in? Bij compost omzetten gaat het er over dat je de bovenste laag van je compost er af gaat scheppen. Dit vorm dan de bodem van je tweede compostbak. Vervolgens haal jij de middelste laag er af en die doe je erbij in je tweede compostbak. Dan haal je de onderste laag uit de eerste bak en ook die plaats je dan in je tweede bak.

Zelf maken of een compostbak kopen?

Een compostbak kun jij zelf maken, maar als je er liever eentje koopt kan dat ook. Bij Compostbakken.nl koop je namelijk snel en eenvoudig bijvoorbeeld een kunststof compostbak en dan kun jij direct aan de slag. Begin alvast met het verzamelen van afval wat in de compostbak mag en dan kan het proces vandaag nog beginnen.