Compost

Als je zelf gaat composteren ontwikkel je zelf gratis voeding voor je planten. Maar waar bestaat compost eigenlijk uit? Misschien weet je het wel, want het bestaat uit groenten-, fruit- en tuinafval (GFT). De beestjes die zich er in bevinden, zoals bacteriƫn, schimmels en slakken zullen het afval voor jou omzetten naar een voedzame bron voor alle planten in je tuin. Je kunt dus zelf je eigen compost maken.

Compost kopen

Het is mogelijk dat je denkt aan compost kopen. Dit wordt vaak gedaan als je het snel nodig hebt. Als je namelijk zelf je compost gaat maken, dan duurt dat een paar maanden. Compost kopen is dan ook de oplossing als je het snel nodig hebt in je eigen tuin.

Compost maken

Op het moment dat je zelf fruitafval, tuinafval en groenten afval gaat composteren, krijg je gratis tuinmest voor je planten, zo kun je zelf compost maken. De voorkeur gaat uit naar de compostbak, want deze versnelt het proces van composteren. De werking is eenvoudig, je krijgt namelijk compost als schimmels en bacteriƫn het dode organisch materiaal af hebben gebroken. Het gaat over een proces van minimaal twee maanden, en wat er dan overblijft is compost. Planten, struiken en bomen houden van deze vruchtbare voedingsstoffen die jij zelf kunt maken met compost!

Compost bak

Als je het goed aan wilt pakken dan is een compost bak een goede oplossing. Hierin kun je je compost maken en deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is daarom verstandig om na te gaan waar je hem wilt plaatsen en welke maat daar dan het beste bij past. Misschien heb je wel veel ruimte en veel compost nodig, dan kun je ook twee compost bakken laten plaatsen.

Compost bestellen

Soms heb je snel compost nodig, bestellen is dan een goede oplossing. In de tussentijd kun je alsnog beginnen met je eigen compostbak. Het is namelijk een proces van minimaal twee maanden. Echter heeft je grond soms eerder voedingsstoffen nodig en dan kun je hier je compost bestellen en dan snel gebruiken in je eigen tuin. Bij Compostbakken.nl ben je aan het juiste adres voor alles over composteren.